Бизнес
Пакетът „Мобилност“ не влиза в пленарна зала на ЕП
TразмерT

Министърът на транспорта Росен Желязков взриви българските и румънските превозвачи с новината, че нито един от трите доклада по пакета „Мобилност“ не влиза в пленарната зала на ЕП. „Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета „Макрон“ – за командироването на шофьорите и за почивките в кабината, не са приети, а третият доклад – за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисия. Но решението й противоречи на съвета на министрите.Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарната зала“, обясни министърът, цитиран от 24 часа.bg.

От 9 до 13 часа (български време), родни превозвачи излизаоха на първия си масов протест срещу дискриминационни текстове в готвените нови регулации, известни като Мобилен пакет I.

Сутринта от Терминал 2 на летище София отпътуваха два чартърни полета с протестиращи. Към тях се присъединиха още български превозвачи и съмишленици, живеещи в района на белгийската столица Брюксел или пътуващи със собствен превоз.

След изказването на министър Желязков, евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите : „Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте“.

„Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати“, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Да припомним, че днешният протестът бе обявен като „Международен протест на превозвачите срещу Мобилен пакет 1“. В него се включиха и румънски превозвачи. По непотвърдени данни в столицата на Белгия се е състоял и контрапротест на местните превозвачи, които са подкрепили исканите промен.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За осем години:Домът ни е поскъпнал със 17,15%
Промениха процедурите за концесиониране на морските плажове
Засилен контрол на данъчните по морето
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.