Поморие
ОУП-ът на Поморие - готов до края на годината
TразмерT

Градът се развива към  тила и към Бургас, нови местности влизат в строителните му граници 

Силвия ШАТЪРОВА

Общият устройствен план на Поморие ще е готов до края на годината и ще бъде представен за обсъждане и приемане от Общинския съвет. Това заяви пред съветниците на сесия кметът на общината Иван Алексиев.  В момента вече е одобрено заданието,  то е минало съгласуване през МОСВ, МРРБ, като тече процедура по избор на изпълнител, тя трябва да приключи на 25  февруари. След това ще  започне  възлагането на изработката.

Според новия ОУП ще се разширят строителните граници на всички населени места на общината. За град Поморие в зона за строителство влизат местностите Лахана, Кротиря, Кошарите,  Хонят. С тях Поморие ще стигне до Бургас  покрай морето.

В Ахелой пък точно обратното, градчето ще се отвори към крайбрежието, Каблешково към голф-комплекса.

„След изборите, който и да влезе в общината е длъжен да се съобразява с ОУП-а на общината. Той е стратегически за развитието й, аз заварих един неработещ, който доведе до смешни и патови ситуации. Идеята е да се отвори Поморие към вътрешността, а не да се строи само край морето, каза Иван Алексиев. Той допълни, че без ОУП-ът градът и общината са се развивали схематично, презастроявайки се само атрактивните места. Сега даваме възможност за развитие и възможности на инвеститорите да избират“, каза още Алексиев.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Честват 1102 години от прочутата битка край река Ахелой
Продължава имунизацията срещу хепатит „А“ в Каблешково
Веселин Маринов открива „Море от Вино“ в Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.