Спорт
Отзвук от скандала в Спортното: Няма обиди, а само забележка към ученик
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Няма отправени обиди, а само забележка от страна на треньорката по плуване в „Бриз“ Соня Стойчева към шестокласника Симеон Щерев. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на инспектората (РУО) в Бургас. Преди близо две седмици общинският съветник от ДПС Шерафет Мехмед съобщи, че Щерев, който е състезател по плуване в „Метропол“ и ученик в Спортно училище „Юрий Гагарин“, е бил обиждан от Стойчева, включително и на етническа основа, по време на учебен час.

„Направената проверка установи, че няма произнесени обидни думи от страна на Соня Стойчева спрямо ученика. Нарушението й е, че е влязла по време на час по български език. Обърнала се е към Симеон, който стоял на един чин с неин състезател, че той му влияел лошо на поведението и успеха, като е накарала Щерев да се премести на друг чин и да стоят разделени“, каза още инж. Илиева.

Тя е категорична, че Стойчева не е отправяла обиди и на етническа основа, а отправените обвинения от страна на Мехмед, са били разобличени. Доказателство затова е, че присъстващите по време на час деца, както и учителката по български език, са дали писмени обяснения, в които са заявили, че не е имало каквито и да е обиди, а само направена забележка.

На няколко пъти Шерафет Мехмед е помолил инж. Виолета Илиева всичко да приключи, но тя е отказала, защото е искала този случай да се изясни до край.

След извършената проверка е бил уведомен и директорът на училището Димитър Костов. Той трябва да прецени дали да накаже Соня Стойчева или не, допълни инж. Илиева.

Началникът на РУО в Бургас е предложила да се извикат родителите и на двете деца, които освен съученици са и приятели.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.