Крими
Отложиха делото срещу редицивист, обрал 90-годишна бургазлийка
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Отложиха делото срещу Ради Караколев, който е обвинен в грабеж и заплаха за убийство срещу възрастна жена. Случаят е от 7 октомври 2017 година, когато мъжът нахлул в дома на 90-годишната Иванка Овчарова в комплекс „Лазур“.

Той отнел пари от пенсионерката, като я смразил с думите, че няма да излезе жива от дома си.

По време на съдебното заседание в Окръжен съд – Бургас обаче имаше разминаване между обвиняемия и синът на потърпевшата, относно сумата, която обирджията е отмъкнал. В залата, като упълномощено лице, се яви Янчо Овчаров, тъй като Иванка нямало как да присъства, заради напредналата си възраст.

Овчаров предяви граждански иск от 1500 лева спрямо Караколев. Според него точно толкова е сумата, която задържаният е взел от неговата майка. По думите на адвокатът на обвиняемият Бисер Костадинов, обаче, въпросната сума е 300 лева, която вече е възстановена на ограбената жена. Затова й защитата поиска споразумение с прокуратурата и Янчо Овчаров, което бе отхвърлено от последния, а в последствие и от прокуратурата.

Държавното обвинение поиска мярката на Караколев „задържане под стража“ да остане такава, а решението бе уважено от Окръжния съд. Като аргумент бе посочен и фактът, че задържаният за престъплението е напуснал страната, месеци след като е извършил обира срещу възрастната жена и може да се укрие.

Освен това зад гърба си той има редица други криминални прояви.

Малко учудващо, след като разбра, че няма да му бъде наложена по-лека мярка, Ради Караколев пожела да бъде преместен от следствения арест в затвора. Каква ще бъде неговата съдба ще стане ясно на 3 септември, когато ще се проведе следващото заседание по делото. На него трябва да присъстват всички свидетели, както и самата пострадала Иванка Овчарова, която отново ще се изправи очи в очи със своя нападател.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Прокуратурата ще жали намалената присъда на убиеца на велосипедист
Откриха 100 кг контрабанден тютюн за наргиле
Обраха жена, оставила чантата си без надзор на Автогара Запад
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.