Крими
Откритият мъртъв в Радомирско бургазлия - известен маратонец
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Известният бургаски маратонец Коста Янков е бил открит мъртъв в Радомирско, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Перник. 77-годишният мъж е пътувал с група, която е имала за цел да направи поклоннически поход до Рилския манастир. Впоследствие водачката на групата забелязала, че той липсва, опитала се да се свърже с него по телефона, но безуспешно. След един час претърсване полицейски служители открили тялото на възрастния мъж между селата Дрен и Горна Диканя. То е закарано в Съдебна медицина – Перник за аутопсия.

Започнато е досъдебно производство и работата по случая продължава. По непотвърдена информация, бургазлията е бил удушен.

Самият Коста Янков е родом от пловдивското село Плодовитово, но идва да живее в Бургаско. Дълги години той се бе установил в Българово, а за последно е живял във вила край квартал „Банево“. Сред хората, които се познават с маратонеца, е и кметът на Българово Йордан Йорданов. Той описва Янков като много позитивен човек, който не е агресивен, оборвайки написаното в някои медии, че загиналият е бил доста конфликтен.

„Бай Коста не беше конфликтна личност. Понякога изразяваше мнението си по-категорично, но никога не е било с агресия и обиди, а напълно аргументирано. Много се интересуваше от походи и маратони, това му беше в кръвта. Дори заедно подготвяхме през септември маратон в района на нашия град. Много съжалявам, че няма да можем да го направим. Постоянно си приказвахме за неговите преживявани из природата. Знаем се от дълги години, но приятелството ни се засили през 12-13 години“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Йорданов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Двама пострадаха след катастрофа в Каблешково
Младеж издърпа телефона от ръката на бургазлия
Откриха 7 кг трева в избата и жилището на помориец
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.