Созопол
Откриха новото крило на ДГ „Детелина” Поморие
TразмерT

Тържествено бе открито новото крило на детска градина „Детелина” в град Поморие. Разширението е финансирано от Програма за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ чрез Посолството на САЩ в София, Отдел за  военно сътрудничество и е най-големият индивидуален проект по тази програма, изпълняван досега в страната.  Със средства от Община Поморие е закупено обзавеждането и допълнително беше изградена покрита пътека – топла връзка между новото крило и основната сграда.

 

„Гордея се с много проекти, но вярвам, че разширението на ДГ „Детелина” е най-големият ни успех. Това е най-представителният ни проект и е на стойност почти половин милион долара американска инвестиция. Отправям благодарност към администрацията на Отдела за  военно сътрудничество и към Община Поморие за добрата съвместна работа. Искрено се надяваме, че тази детска градина ще бъде полезна за града години напред“. Това каза заместник – посланикът на посолството на САЩ в България Джон Фридман. Той бе подготвил речта си изцяло на български език, с което още веднъж показа уважението си към събитието.

 

Сред официалните гости бяха ст. военен представител и аташе по отбраната полк. Шанън Джонсън, подп. Тъкър Рохас – офицер по двустранно сътрудничество, евродепутатът от ЕНП Асим Адемов и народният представител Ася Пеева.

Кметът Иван Алексиев също изрази своята признателност към всички, имащи принос за построяването на триетажното разширение: Благодарни сме, че Посолството на САЩ ни гласува това доверие и се радваме, че го оправдахме, защото най-важното е доброто партньорство и успешно реализираният проект в полза на децата – нашето бъдеще.

След като бе отслужен водосвет за здраве и благополучие, зам.-посланик Фридман, кметът Иван Алексиев и директорът на ДГ „Детелина” Гинка Атанасова прерязаха лентата на новото крило. Всички родители и официални гости имаха възможността да разгледат сградата, подготвена да посрещне четири групи по 20 деца. В залата за спорт, музикални занимания и игрова култура възпитаниците на ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко” и ОУ „Христо Ботев” Поморие поднесоха своите артистични поздрави към всички присъстващи. Събитието завърши с много подаръци и изненади за малките палавници, чиито красив втори дом от днес ще бъде ДГ „Детелина”.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Созополска дъга” събира рекорден брой участници
Замразяват източването на горивото от „Мопанг“
Продължава точенето на горивото от потъналия край Созопол кораб
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.