Созопол
Откриха новото крило на ДГ „Детелина” Поморие
TразмерT

Тържествено бе открито новото крило на детска градина „Детелина” в град Поморие. Разширението е финансирано от Програма за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ чрез Посолството на САЩ в София, Отдел за  военно сътрудничество и е най-големият индивидуален проект по тази програма, изпълняван досега в страната.  Със средства от Община Поморие е закупено обзавеждането и допълнително беше изградена покрита пътека – топла връзка между новото крило и основната сграда.

 

„Гордея се с много проекти, но вярвам, че разширението на ДГ „Детелина” е най-големият ни успех. Това е най-представителният ни проект и е на стойност почти половин милион долара американска инвестиция. Отправям благодарност към администрацията на Отдела за  военно сътрудничество и към Община Поморие за добрата съвместна работа. Искрено се надяваме, че тази детска градина ще бъде полезна за града години напред“. Това каза заместник – посланикът на посолството на САЩ в България Джон Фридман. Той бе подготвил речта си изцяло на български език, с което още веднъж показа уважението си към събитието.

 

Сред официалните гости бяха ст. военен представител и аташе по отбраната полк. Шанън Джонсън, подп. Тъкър Рохас – офицер по двустранно сътрудничество, евродепутатът от ЕНП Асим Адемов и народният представител Ася Пеева.

Кметът Иван Алексиев също изрази своята признателност към всички, имащи принос за построяването на триетажното разширение: Благодарни сме, че Посолството на САЩ ни гласува това доверие и се радваме, че го оправдахме, защото най-важното е доброто партньорство и успешно реализираният проект в полза на децата – нашето бъдеще.

След като бе отслужен водосвет за здраве и благополучие, зам.-посланик Фридман, кметът Иван Алексиев и директорът на ДГ „Детелина” Гинка Атанасова прерязаха лентата на новото крило. Всички родители и официални гости имаха възможността да разгледат сградата, подготвена да посрещне четири групи по 20 деца. В залата за спорт, музикални занимания и игрова култура възпитаниците на ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко” и ОУ „Христо Ботев” Поморие поднесоха своите артистични поздрави към всички присъстващи. Събитието завърши с много подаръци и изненади за малките палавници, чиито красив втори дом от днес ще бъде ДГ „Детелина”.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нов скандал по морето! Строи се до плаж Алепу
Експертизата: Над декар са унищожените дюни на „Смокиня“
Музеят на подводната археология на о. Свети Кирик ще е готов до две години
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.