Крими
Откриха над 400 000 лева в германка на ГКПП Малко Търново
TразмерT

Недекларирани 206 590 евро откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) и митнически служители от Териториална дирекция Южна морска, при съвместна проверка на лек автомобил на Митнически пункт „Малко Търново”, съобщиха от Агенция „Митници”.

Колата с испанска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 11 ноември около 19:00 часа на изходящо трасе от България за Турция, управлявана от немски гражданин, придружаван от своята майка, също немска гражданка. В зоната за митнически контрол двамата са заявили пред митническите служители, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, в ръчна чанта, поставена под краката на пътничката в автомобила, са открити недекларирани 206 590 евро, в пачки с различни купюри от 10 до 500 евро.

Недекларираната валута с левова равностойност 404 054, 92 лева е иззета. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Районна прокуратура-Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Арести в Карнобат и Айтос за „готвачи“ на пико
Екстрадират украинеца издирван за убийство в родината си
Отцеубиецът от Ахтопол е издъхнал в психиатричното в Ловеч
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.