Бизнес
Отчитат електромерите по редовния месечен график
TразмерT

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) е създало организация за отчитане на електромерите по редовен месечен график и по време на неработните празнични дни. Целта е, както всеки месец, да се следва редовният график на отчитане на електроенергията за клиентите на дружеството в Югоизточна България.

В случай че поради отсъствие на клиентите по време на празниците няма осигурен достъп до онези електромери, които са в границата на собственост на клиентите, отчетниците на „Електроразпределение Юг“  ще оставят съобщение клиентите да се свържат с дружеството за уговаряне на посещение на отчетник в удобно за тях време. Това може да стане с обаждане на денонощен тел. 0700 1 0007.

EVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на начина си на потребление, което би дало директно отражение в стойността на неговата фактура за електроенергия.

Основните фактори, които влияят на консумацията на електроенергия са: режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство; състояние на сграда/имот: външни стени, прозорци, врати, покрив, под и др. ;  налице ли са енергийноефективни мерки в имота/сградата; външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%; вид и брой на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност;          поведението при ползване на електроуредите;         брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището и др.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ИАРА се сдоби с 35 нови автомобила
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.