Спорт
Отборът на Поморие напусна Втора лига
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Отборът на „Поморие“ ще спре участието си във Втора лига. Основната причина за това е проблемът с провеждането на домакинските срещи. През есенния полусезон, поради ремонтни дейности на своето спортно съоръжение, поморийци посрещаха съперниците си на Градския стадион в Несебър. Оттам обаче са изпратили заявление до ръководството на „Поморие“, с което са ги уведомили, че прекратяват договора и повече няма да могат да домакинстват там. Мотивът за това решение е, че несебърлии искат да ползват пълноценно своята база, включително и за юношите си, а докато отборът от Поморие домакинства там, това нямало как да стане. Новината за разпускането на втородивизионния тим потвърди и наставникът на „Поморие“ Малин Орачев.

„Да, за съжаление е вярно, че прекратяваме своето участие във Втора лига. Днес проведохме събрание, на което ни бе съобщена новината. Клубът ще продължи да развива детско-юношески футбол. За повече подробности трябва да разговаряте с ръководството на отбора. В момента искам да си дам малко почивка, понеже изхабих доста нерви и след това ще помисля относно моето бъдеще“, каза пред вестник „Черноморски фар“ Орачев.

С напускането на „Поморие“ отборите във Втора лига ще станат 16. До преди това морският тим се намираше на 15-а позиция с актив от 9 точки. Най-вероятно през сезон 2020/2021 клубът ще започне участие в Трета югоизточна лига.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Йордан Колев: „Спартак“ (Плевен) е опитен отбор, но можем да ги победим
Нефтохимик ще изиграе утре първата си контрола за 2020-та
Днес в Бургас започва финалният етап за Купата на България
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.