Бизнес
От Бургас Андре Токев влезе в кухнята си в София чрез 5 G технология на Теленор
TразмерT

Чрез 5 G технология на Теленор от дистанция и в реално време един от най-известните български готвачи влезе в кухнята на своя ресторант като напътства  три двойки любители-готвачи.

От площад Тройката в Бургас  Андре Токев  чрез VR очила  даваше указания на Анна Узунова и Михаил Дюзев, които приготвиха гаспачо, Валя Караджова и Никола Балов се впуснаха в приготвянето на основно ястие от сьомга със сос от хайвер, а Ана Динкова и Александър Богоявленски получиха за задача да се справят с десерта-крем Сюзет.

Благодарение на 360 градусовата камера, разположена в кухнята на ресторанта, зрителите на площада можеха да наблюдават как се приготвят ястията, а готвачите да слушат напътствията на Андре Токев.

В Бургас бе втория тест на новата 5 G технология на телекома, тя дава по-стабилна връзка и по-скоростен интернет, като позволява на експерти, лектори и каучинг -треньори да правят обучения от дистанция.

Първият тест бе проведен в София и Хасково като лекари от Пирогов прегледаха пациентка в Хасково и я консултираха.Така създадоха нов вид -теле медицина. Технологията дава възможност на хора от отдалечени райони да получат добра медицинска помощ без да пътуват и е полезен партньор на бизнесите с изнесени или няколко офиса на различни места при провеждането на конферентни оперативки и съвещания.

Менторството е втората опция, в която успешно може да се прилага новата технология. Освен в телефонията, свалянето и трансфера на обемни файлове, тя има и други приложения, примерно за по-бърз преглед на ядрено магнитен резонанс.

В София вече има 5 G централа, а в Бургас бе разположена мобилната станция от ново поколение на мобилния оператор.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
Животновъдите отчетоха дейността си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.