Бизнес
Островът, Приморско, Слънчев бряг, Поморие и Обзор влязоха в „Неочаквана ваканция“
TразмерT

Част от хотелиерите не са съгласни с инициативата на Министерството на туризма „Неочаквана ваканция“. Общо 62 са местата за настаняване, които до момента се присъединиха към националната кампания „Неочаквана ваканция“. Сред тях е бургаският остров „Св. Анастасия“,  Слънчев бряг, Поморие, Обзор и Приморско.

 „Неочаквана ваканция“ има своите привърженици, които я смятат за стимулираща и полезна и своите врагове, които са категорични, че министерството се възползва от практика, която е тяхна от доста години и си прави реклама на гърба на гилдията на хотелиерите.

Да припомним, че Министерството на туризма стартира кампанията  съвместно с бизнеса в началото на месеца. Третото издание цели да стимулира вътрешния туризъм. Новата й концепция предвижда при две платени нощувки през месеците април и май туристите да получават трета безплатна в местата за настаняване, които се включват в идеята.

„Неочаквана ваканция” е част от инициативите, с които Министерството на туризма поставя акцент върху пътуванията в страната през настоящата година. Ведомството отправи покана към представителите на туристическия бранш да се включат в кампанията, която намери веднага поддръжници и насочи вниманието на българите да търсят допълнителни варианти за пътешествия в собствената си държава.

Те могат да избират от списък с партньорски места за настаняване, който е достъпен на сайта на проекта www.neochakvanavakancia.bg. Списъкът е отворен и има възможност да се попълва до края на обявения период. Всеки присъединил се хотелиер става партньор на кампанията. Желаещите да участват представители на бизнеса трябва предварително да направят безплатна регистрация на сайта и да създадат профил на хотела или къщата за гости.

Сред предлагащите безплатна допълнителна нощувка към две платени са освен бургаските места за настаняване са още Албена, Банско, Баня, Белоградчик, Габрово, Главан, Гостун, Велико Търново, Златни пясъци, Копривщица, Кранево, Пампорово, Разлог, Русе, Сандански, Св. св. Константин и Елена, София, Стара Загора, Стройно, Чирпан и др. Те очакват новите си гости.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
НСИ отчита 9,3% по-малко нощувки през май в сравнение със същия месец на 2018 година
Спрямо 2018: От 20 до 40 лева по-ниски изкупни цени на пшеницата
Бизнесът иска самолетна връзка Бургас – Чорлу
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.