Любопитно
Остава ветровито и топло
TразмерT

Сряда и четвъртък - динамично време с превалявания

 

Сутринта ще е мъглива в котловините, низините и около реките, но следобедът ще е слънчев с разкъсана облачност. В по-късните часове е възможна по-значителна облачност и слаби превалявания на изолирани места в Югозападна България, предава Нова ТВ. Температурите ще са в интервала от 16-17 градуса в района на София и Видин до 22 в централните части на Дунавската равнина. Денят ще е ветровит с пориви на вятъра до 40-50 километра в час.

В планините вятърът ще е по-силен. Там скоростта на поривите ще достига 100 километра в час. 7 градуса ще е максималната температура по високите части, а до 13  - в ниското. Мъгливо ще е около Черноморието до обяд. След това ще е слънчев ден с разкъсана облачност и температури около 17-18 градуса.

Мощен циклон с почти тропически параметри ще определя времето в Централното и Източното Средиземноморие. Ураганни ветрове над 100 километра в час, проливни валежи и гръмотевични бури се очакват в Южна Италия (областите Калабрия, Базиликата и Пулия), Адриатическото и Йонийското крайбрежие на Балканите. Обявен е червен код за екстремни проявления на времето.

В България се очакват слаби до умерени превалявания, по-съществени в Югозападна България и Рило-Родопските планински масиви. На някои места там ще падне около 50 литра дъжд на квадратен метър за 48 часа. В сряда ще вали на югозапад, а през нощта и в четвъртък – и на други места в Западна и Централна България. Вятърът ще остане осезаем днес и утре, след това ще утихне. Дневните температури остават около 20 градуса, по-топло в източните райони на страната.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Днес празнуват студентите
Свети Никола спасил моряците с икона на Света Галина, а не с шаран
За какво да следим при покупката на елха?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.