Бургас
Още паркоместа и облагородяване на междублокови пространства в Меден рудник
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Общественото обсъждане на Бюджет 2019 в Меден рудник се проведе пред традиционно пълна зала в „Никола Станчев“. За разлика от това в НХК, където присъстваха неколцина души, а политиците и журналистите бяха повече, то в Меден рудник, хората дойдоха и зададоха въпросите, които ги касаят.

Ресорните заместник-кметове отново представиха рамката на бюджета за новата година. Инж. Чанка Коралска, заместник-кмет по строителство обяви акцента за Меден рудник. Той продължава да е облагородяване на междублоковите пространства и още паркоместа.

„През последните 2 години сме направили доста такива проекти и в момента сме пред приключване на последния, който се финансира с европейски средства. Той е в района на блок 55. До два месеца някъде ще приключи този ремонт. До месец ще приключи и реконструкцията на улицата“, обясни тя.

Според нея изграждането на нови паркоместа е акцент за целия град, като най-проблемно е положението в ЦГЧ. Тя обаче добави, че вижда какъв ефект има и в район като Меден рудник.

„Има пространства, но когато те не са добре организирани това създава дискомфорт. Затова ние сме се насочили силите си натам“, добави тя.

Ето и какво е включено като изпълнение за Меден рудник през 2019-а. Пред блок 39 в посока 33 ще бъде ремонтиран тротоарът и ще се обособят 30 места за паркиране. Между блоковете 117 и 118 също ще има ремонт на тротоар и нови паркоместа – 26. Обслужващи улици и паркинги ще има в района на блоковете 110 и 112. За там в момента се разработват проектите, като се предвиждат 50 нови паркоместа. Коралска поясни, че дейностите там са стартирали още през миналата година и вече една част от тях са свършени. Паркинг с осветление ще се изгради и зад блок 131, в посока 133, 50 ще са новите паркоместа. Улицата обслужваща блок 415 ще бъде преасфалтирана, в района също ще има нови места за паркиране. Коралска добави, че там има възможност за много паркоместа в междублоковите пространства, но ще се реализират поетапно. Паркинги ще се изградят и в района на блокове 24,25 и 26 – 80 на брой, между блокове 460 и 467 и между 80, 75 и 76.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
След сигнал на „Черноморски фар“: Пуснаха водната мъгла по „Богориди“
Спортният елит на Бургас се сбогува с Владо Стоянов
Етажните паркинги изместиха идеята за буферните в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.