Бургас
Определят основните замърсители на въздуха в Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас е пуснала обществена поръчка, чийто предмет е за определяне на обхвата на основните и специфичните замърсители на атмосферния въздух, приложимите методи за измерване и локациите и точките на измерване, показа проверка на „Черноморски фар“.

Предвидените за допълнително проследяване замърсители са сероводород, бензен, толуен, етилбензен, о- и р-ксилен, формалдехид, ФПЧ (фини прахови частици), ПАВ и алфа и бета пинени.

Зоните, които са предвидени за разполагане на пробовземна апаратура и допълнително проследяване на атмосферни замърсители са: Долно Езерово, Славейков – 2 точки за измерване, Възраждане, Меден рудник, Изгрев, Сарафово и Българово.

Към 1 януари 2019-а наблюдението и контрола върху качеството на атмосферния въздух на територията на Община Бургас се осъществява от три постоянни пункта за мониторинг, които са обслужвани от Изпълнителната агенция по околна среда към Министерство на околната среда и водите.

Предвидената прогнозна стойност по обществената поръчка е от 375 000 лева, без ДДС. Крайният срок за подаване на документите е 6-и август 2019-а, 17:15 часа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Реставрират фасадата на храм „Св. св. Кирил и Методий“
Съдебни дела бавят важни ремонти във Възраждане
Изчистват училищните лавки от забранени храни
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.