Созопол
Определен e концесионер на плаж „Созопол-централен“
TразмерT

След проведен конкурс правителството определи „Ауто фактор“ ЕООД за концесионер на плажа „Созопол-централен“ в община Созопол. Договорът на концесията е  20 години.

За този срок  „Ауто фактор“ ЕООД ще инвестира 381 720 лв. с ДДС за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж „Созопол-централен“. За целия срок на концесията цената за чадър ще е 7 лв. с ДДС, и цената за шезлонг -  също толкова  в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 14,5% без ДДС или 136 434 лв. без ДДС.

В същото време  Правителството откри процедура за предоставяне на концесия на морски плаж „Слънчев бряг- централен“ в община Несебър. Целта е обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за 20-годишния срок на концесията. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 1 393 210 лева без ДДС. Съгласно друго решение, правителството прие отправеното от концесионера „Вени-М“ ЕООД предложение за прекратяване на договора за предоставяне на концесия върху част от крайбрежната плажна ивица – морски плаж „Слънчев бряг-централен“ в община Несебър, сключен през 2002 г. 

 

 

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пореден скандал със строителство по морето, този път на къмпинг „Градина“
Има ли още нарушения на къмпинг „Смокиня”?
Нов скандал по морето! Строи се до плаж Алепу
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.