Созопол
Определен e концесионер на плаж „Созопол-централен“
TразмерT

След проведен конкурс правителството определи „Ауто фактор“ ЕООД за концесионер на плажа „Созопол-централен“ в община Созопол. Договорът на концесията е  20 години.

За този срок  „Ауто фактор“ ЕООД ще инвестира 381 720 лв. с ДДС за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж „Созопол-централен“. За целия срок на концесията цената за чадър ще е 7 лв. с ДДС, и цената за шезлонг -  също толкова  в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 14,5% без ДДС или 136 434 лв. без ДДС.

В същото време  Правителството откри процедура за предоставяне на концесия на морски плаж „Слънчев бряг- централен“ в община Несебър. Целта е обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за 20-годишния срок на концесията. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 1 393 210 лева без ДДС. Съгласно друго решение, правителството прие отправеното от концесионера „Вени-М“ ЕООД предложение за прекратяване на договора за предоставяне на концесия върху част от крайбрежната плажна ивица – морски плаж „Слънчев бряг-централен“ в община Несебър, сключен през 2002 г. 

 

 

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Замразяват източването на горивото от „Мопанг“
Продължава точенето на горивото от потъналия край Созопол кораб
Определен e концесионер на плаж „Созопол-централен“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.