Айтос
Октай Ружди ще се бори за световна титла в Талин, Естония
TразмерT

Октай Ружди е на подготовка с националите в Румъния

Айтос пак има повод да се гордее с признание в спорта. Редовните читатели на „Народен приятел“ знаят, че Клубът по свободна борба „Айтос" е школа-трамплин за таланта на не един местен борец. Много от айтоските състезатели с успехи на тепиха вече са в областни и национални клубове и достойно защитават не само честта на Айтос, но и на България.

Един от най-талантливите млади айтозлии в този спорт е Октай Ружди - категория 79 кг, който представя страната ни в юношеския национален отбор. В момента Октай е студент и състезател на „НСА Академик" - София и един от четиримата юноши, които са част от българския национален отбор по свободна борба.

Заедно с националите и старши треньора Валентин Ангелов, Октай Ружди е на подготвителен лагер в Румъния, а на 1 август тази година вече участва в международен турнир в Букурещ. Турнирът в румънската столица е етап от подготовката на националите за Световното първенство през септември, което е и олимпийска квалификация. Октай и тримата му съотборници пък се подготвят за Световното в Талин, Естония, което ще се проведе от 12 до 18 август тази година.

НП

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Фотоспомен подари на акушерки и гинеколози кметът Едрев
Вдигнаха новата църква в Дрянковец
Веселин Казаков:На подводница "Надежда" се роди идеята за „Desant KzK"
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.