Крими
Окончателно: Теньо ще лежи 25 години за убийството на Ивета
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Окончателно и Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Бургас по делото за убийството на 25-годишната Ивета Тенева. За бруталната смърт на младата жена, в затвора 25 години ще лежи приятелят й Теньо Енчев от Айтос.

Кървавата драма се разигра миналото лято в Айтос. Разприте започнали още от заведение в Градската градина, където двойката била, заедно с тригодишния им син. Очевидци разказаха, че Теньо се държал грубо още там, като освен на Ивета, посегнал и на детето. След това в дома им на улица „Хаджи Димитър“ 12 за времето между 19:30 часа и 20:00 часа той пребива жестоко Ивета, нанасяйки й множество удари в главата. Съседи чуват истеричните писъци на момичето и подават сигнал до полицията. Тя е откарана в УМБАЛ-Бургас. Вследствие на това към 20:30 часа тя умира в болницата от тежката черепно-мозъчна травма. Теньо бе задържан малко след това.

Енчев е осъден да заплати на сина си – Атанас Тенев, който е настанен в приемно семейство, обезщетение от 200 000 лева за нанесени неимуществени вреди. Малкият бе свидетел на убийството, макар и недиректен, като е чул всичко от съседната стая. С него дълго време работиха експерти от Агенция за закрила на детето и психолози.

Майката на Ивета също ще получи „кръвнина“ в размер на 150 000 лева.

Решението на ВКС е окончателно.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За седмица: Повече надрусани, отколкото пияни зад волана
Заради семейни проблеми: Млад мъж се самозапали
Блъснаха жена на пешеходна пътека в Славейков
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.