Крими
Окървавилите ромската махала в Айтос отиват на топло
TразмерT

За убийството на клошар - Желязко получи 20 години затвор, Ясен - 8

 

Георги РУСИНОВ

 

Убийците на айтоския клошар Асен Пуров отиват в затвора. Въпреки, че са обвинени за едно и също престъпление Ясен Стойчев и Желязко Данчев получиха различни присъди от Окръжен съд – Бургас. За умишленото и зверско убийство Желязко получи 20 години затвор, а Ясен 8. Двамата ще излежават присъдите си при първоначален строг режим.

Съдът ги призна за виновни за това, че на 1 февруари миналата година в Айтос, като съизвършители, умишлено умъртвили Асен в необитавана постройка в ромската махала в квартал „Странджа“. Те ритали бездомника в главата, след което му я блъскали в стената, а за да го довършат почерпените младежи го наръгали над 30 пъти с кухненски нож в различни части на тялото. Свидетели тогава разказаха пред наш репортер на място, че подобна гледка не са виждали през целия си живот, въпреки че в махалата често има кървави инциденти.

Според държавното обвинение пострадалият се е намирал в безпомощно състояние и деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. По време на разследването имаше съмнения, че двамата дори са се гаврили сексуално с вече убития клошар, но това така и не бе доказано.

Според съда, въпреки че Ясен е бил непълнолетен по време на престъплението, е могъл да разбира и ръководи постъпките си. Двамата трябва да заплатят кръвнина от по 30 000 лева на четиримата наследници на Асен.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред въззивна инстанция.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Двама пострадаха след катастрофа в Каблешково
Младеж издърпа телефона от ръката на бургазлия
Откриха 7 кг трева в избата и жилището на помориец
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.