Спорт
ОХК „Поморие“ – с нов треньор и нови амбиции
TразмерT

Новото ръководство на ОХК „Поморие”  гласува доверие на младия хандбален специалист – Десислав Симеонов, който дебютира начело на дамите. Симеонов е член на УС на БФХ и Председател на Треньорско методическа комисия (ТМК). Треньор е на детско-юношеската школа „Фрегата”, носител на шампионската титла в българското първенство за юноши старша възраст и старши треньор на националния отбор за юноши до 16 години.

„Крайно време е младите треньори да налагат своето мнение и виждане, да избягат от стереотипите на старото време. Сега всичко е достъпно, само да го искаш и да съумееш да го направиш с отбора си”– заяви треньорът Десислав Симеонов, който има амбицията и необходимата компетентност да поеме диригентската палка на представителния поморийски тим, като използва новости, различен подход в играта, импровизации, модерни, иновативни и ефективни практики.

Първата изява на дамите от ОХК „Поморие“ бе в Габрово при старта на новото хандбално първенство на 13.10.2018 г. Общинският хандбален клуб се изправи срещу абсолютния шампион на България при жените ХК „Бъки”. Първата част на срещата завърши 22:8 за домакините. Във второто полувреме играта на поморийки се стабилизира, въпреки нарастващата разлика в точките. За отбора на ОХК „Поморие” по 6 попадения реализираха Кристин Иванчева и завърналата се на терена след двугодишна пауза Милена Великова.Мачът завърши при резултат 39:20 за шампионките.

Ето и състава на нашите момичета:

№ 1 – Красимира Каръкова
№ 2 – Йорданка Тодорова
№ 4 – Кунка Предьова
№ 6 – Росица Ерменлиева
№ 8 – Соня Маринакиева
№ 9 – Гергана Ефтимова
№ 11- Петя Митева
№ 13- Силвия Куманова
№ 14- Габриела Николова
№ 16- Соня Колева
№ 21- Милена Великова
№ 25- Димка Предьова
№ 77- Стоянка Куруджиева
№ 88- Кристин Иванчева
Треньор: Десислав Симеонов

На 21 октомври, от 14.00 ч., в спортната зала на Гранд хотел „Поморие” ОХК „Поморие” приема състава на ХК „Свиленград”. Това ще бъде първото домакинство на клуба за този сезон.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
Нефтоxимик с пето ново попълнение
Започна благотворителният футболен турнир в Меден рудник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.