Бургас
Огромна риба от пластмасови бутилки "изплува" до плажа в Морската градина
TразмерT

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата в Морската градина. Тя е част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас". Арт инсталацията с размери 8 на 10 м. е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града - Добрин Вътев.

Всеки, който желае да допринесе за декорацията на "рибата", може да се включи в кампанията на Община Бургас "Дни без пластмасови бутилки", като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране или дойде на място до сърф базата.

"Рециклирай с фантазия" е първият фестивал на рециклирането, който се провежда вчера и днес в Бургас.Уви, пластмасовите отпадъци, в морските басейни, често се поглъщат от техните обитатели.
В Къща "Георги Баев" може да разгледате изложбата на бургаски художници, като произведенията им са изработени изцяло от рециклирани материали. Творбите на авторите са впечатляващи!
Днес програмата продължава със събития за малки и големи в експо център "Флора" и остров Света Анастасия.
Фестивалът е в рамките на Зелени дни в Бургас, които са част от еко инициативата на Европейската комисия.

На откриването на фестивала вчера бяха депутатът и председател на екологичната комисия в парламента Ивелина Василева и зам.-кметът по екология и евроинтеграция Руска Бояджиева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сериозна инвестиционна програма за Морското училище в Бургас
НФСБ представи листата си за Бургас, в нея нямало политически калинки
ТИР се обърна на пътя Ветрен-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.