Регион
Обявяват конкурс за здравословни рецепти
TразмерT

Във връзка с Европейския ден за здравословна храна и готвене, който се отбелязва на  8 ноември, Сдружение „Усмивка“, съвместно с Община Бургас,  за първа година обявяват  национален конкурс  “Най-здравословна рецепта за училище 2019”.

 В конкурса могат да участват деца и младежи от 5 до 15 години, които сами да създадат и споделят   най-лесна и здравословна рецепта.

Идеята е да се насърчат  децата към здравословно  хранене и физически упражнения  като добра инвестиция за  тяхното бъдеще.

Европейският ден за здравословна храна и готвене е част от  широка  кампания на Комисията за борба срещу затлъстяването посредством насърчаване гражданите на ЕС да предпочетат балансиран хранителен режим и да правят повече физически упражнения.

 Всеки желаещ да участва в конкурса трябва да изпрати своята рецепта със снимка в Instagram @sdrujenieusmivka #naizdravoslovnarezepta2019.  Или  снимката и  рецепта, с описание  към  нея, написано на хартия и изпратени в писмо. Като на обратната страна на снимката да се напише имейл адрес , училище, град, името на участника в конкурса и адрес за контакти.

Адресът е: гр. Бургас ул. „Янко Комитов“4

За конкурса   “Най-здравословна рецепта за училище 2019”!

Митка Георгиева     за  Сдружение „УСМИВКА“

Срокът за участие е до 17:00 часа на 08. ноември 2019, Европейския ден на здравословното хранене и готвене.

На всички участници в конкурса ще бъдат изпратени грамоти за участие по имейла.  Най-добрите рецепти ще бъдат публикувани в безплатна онлайн рецептурна книжка, а победителите наградени в официална церемония в гр. Бургас през месец ноември.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Обзор се преклониха пред Апостола
Наградиха младеж от Малко Търново, върнал чанта с пари и документи
Промениха статута на терен в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.