Царево
Общинска линейка е най-новата придобивка за Царево и селата му
TразмерT

Общинска линейка е най-новата придобивка за жителите на Царево и 12-те съставни селища. Това съобщи днес на срещата с жители на село Кости кметът на общината Георги Лапчев. Добрата новина сподели във фейсбук профила си народният представител Диана Саватева.

Тя е дарение от швейцарски кантон, с който морската община има установено партньорство. Линейката ще е част от оборудването на Спешен медицински център - Царево, целта е да осигури по-адекватна здравна грижа за хората. Ще се използва за транспортиране на болни от съставните селища до центъра в Царево, както и от общината към други здравни заведения, когато състоянието на пациента не изисква неотложна лекарска намеса. Друга възможност е тя да се използва от мобилни екипи, които периодично да извършват прегледи по места.

Достъпът до медицински грижи е една от темите, които най-много вълнува застаряващото население на Странджа. По време на срещата, в която участва и кметът на Кости Антон Ангелов, стана ясно, че има интерес към старата здравна служба. Инвеститори са харесали мястото, заради уникалния въздух. Климатичните характеристики на Кости са изключително подходящи за изграждане на възстановителен център. Чакаме отговор, ако проектът се реализира, екипът на новия център ще полага грижи и за местните, уточни кметът Ангелов.

Днес хората поставиха най-различни въпроси: за ремонт на улиците, за почистване на коритото на реката, за уличното осветление , за достъпа до параклиса "Св.св. Костантин и Елена". Но нямаше нито един въпрос за връзката на селото с другата част на общината и областния център. А това беше най-обсъжданата тема само преди 2 години, при първото ми посещение като народен представител.

За да се стигне до Кости, се преминава през част от прословутия път Царево - Малко Търново. От лятото на 2017-а досега в ремонтни дейности са инвестирани над 1,8 млн. лв. Това направи достъпът до селото, както и до съседното Българи много по-сигурен и комфортен. Затова и днес никой не попита за пътя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Джурджуна 2019“ – вечерта на царевската песен се проведе за трети път
Отборът на ОДЗ „Ален мак“ сготви най-вкусната чорба на Рибения фест в Царево
В Царево ще гледат премиерата на „Игри на волята“ на голям екран
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.