Спорт
Общината ще изгражда нов стадион в Бургас
TразмерT

Съоръжението ще струва около 15 милиона лева

Георги КОСТАДИНОВ

Бургас може да има нов градски стадион, намекна кметът Димитър Николов. На вчерашната  пресконференция за представянето на бюджета градоначалникът уточни, че се търсят варианти, за да се изгради изцяло ново спортно съоръжение.

„Да не изпреварваме събитията, но общинските съветници вече са запознати и мислим в тази посока”, каза Николов и допълни, че плановете са за стадион с 5-6 хиляди места, както и прилежащи зали за борбата, бокс и другите спортове, които в момента тренират при отвратителни условия на стадион „Черноморец”.

Припомняме, че от дълго време съществува идеята да се изгради градски стадион в района на Пети километър. Този район ще се развие сериозно, след като там бъде прокаран Северният обход на Бургас, изнасящ трафика за Слънчев бряг.

Има и други варианти за строителството, които ще се обсъждат и анализират. Общата инвестиция ще бъде около 15 милиона лева. Възможно е да се потърси и финансиране чрез кредит.

От думите на Димитър Николов  стана ясно, че отделно финансиране за футболните клубове „Нефтохимик" и „Черноморец" няма да има, но ще се направи връзка с бизнеса, за да им се помогне. „Пари от бюджета ще се дават само за детско-юношеските клубове“, подчерта Николов.

През 2018 година ще бъде продължено строителството на зала „Арена“ - Бургас. Тя ще бъде едно спортно бижу и най-модерното съоръжение от този тип в България.

Бургас пък ще бъде домакин на Европейско първенство по ветроходство, което ще е само част от наситената спортна програма на общината за тази година.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.