Сунгурларе
Община Сунгурларе залага на благоустройството в Бюджет `2019
TразмерT

Над 2 милиона лева са капиталовите разходи

 

Георги РУСИНОВ

 

В Бюджет `2019 на Община Сунгурларе ще се залага на благоустройството. Това заяви за „Черноморски фар“ кметът на общината инж. Васил Панделиев. Общата рамка  е 12 670 290 лева, като за държавни дейности са предвидени 7 569 280 лева, а за местните 5 101 010 лева. Капиталовите разходи са 2 297 167 лева. Панделиев обясни, че това включва преходния остатък от миналата година и целевата субсидия от тази, плюс средства от 75% за снегопочистване до април 2019-а.

„Основно в капиталовите разходи се отделят средства за ремонтиране на сгради на кметства, общински детски градини и ремонт на улици – асфалтиране. Сериозно перо има в благоустрояването на площадни центрове, при кметства, на кметски сгради и детски градини“, обясни градоначалникът.

Тъй като ремонтите на улиците обикновено най-много вълнуват хората, попитахме Панделиев къде ще се случат такива през 2019-а.

„Всичко тръгва при нас според заявките на кметовете, после комисия проверява, но в повечето населени места гледаме да правим ремонти. Да не кажа във всички населени места, но поне в половината от тях ще имаме ремонт на една, две или три улици, в зависимост от това какво ще покаже количествената сметка. Тогава ще преценим, за да видим да не е някоя улица да остане до средата ремонтирана“, добави още той.

Тези дни в общината тече трескава подготовка за празника на града – 14 февруари.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Сунгурларе обяви грипна ваканция
Бивша зам.-кметица се похвали със спечелени проекти
Лозарево има нова камбанария
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.