Руен
Община Руен търси фирма за зимната поддръжка на пътищата
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Община Руен търси фирма, която да отговаря за зимната поддръжка на общинската пътна мрежа. Поръчката е пусната в началото на октомври от временно изпълняващия тогава длъжността кмет Мирем Дервиш. Предстои до 10 - 15 дена да бъде избран изпълнител. Отделените средства за тази цел са 188 333 лева без ДДС.

Руен е във високопланински район с опасност от снегонавяване и заледяване почти по всички пътища. Общинската пътна мрежа е с обща дължина от 118,700 км. Подробен списък с наименованията на пътищата, тяхната дължина са приложени към Техническата спецификация.

Спечелилата фирма ще поеме ангажимент за зимното поддържане, включващо почистване от сняг и лед, третиране против заледяване на пътните настилки и съоръженията, включително възстановителни работи при аварийни ситуации на общинската пътна мрежа и местни пътища/улици на територията на общината.

„Тепърва ще видя докъде са стигнали нещата, но ако няма избрана фирма – имаме готовност със заповед на кмета да възложим на някоя фирма да почисти, ако вали сняг през това време. Това е правено през предходни години и не е имало проблеми. Нямам притеснения“, заяви кметът на община Руен Исмаил Осман.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Селим Иса, лозар: Положението в сектора е трагично
Сигнализират РИОСВ-Бургас за миризма между две руенски села
Образованието – основен приоритет на Руен
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.