Поморие
Община Поморие получи награда за значителен принос за развитието на туризма
TразмерT

Награда за община със значителен принос за развитието на туризма получи кметът на община Поморие Иван Алексиев, в първите Годишни награди на Националния борд по туризъм (НБТ).

Призът беше връчен от доц.Светозар Бенчев – Декан на факултет за изящни изкуства в Национална художествена академия, с г-жа Полина Ларасточнова – изпълнителен директор на НБТ и доц. д-р Румен Драганов – председател на Контролния съвет на НБТ.

Наградата „Розата“ е авторска работа на проф. Светозар Бенчев и представлява реплика на монета на одриския владетел Аматок, открита край Казанлък с произход от долината на тракийските царе, на която в горния край е изобразена роза.

На тържествената церемонията, която се проведе на 1 ноември в хотел „Интерконтинентал“ София, бяха раздадени годишните награди в сектор „Туризъм“ в 15 категории.

Награда за институционално партньорство в сектор „туризъм“ получи министърът на туризма Николина Ангелкова. Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова получи награда за принос в европейската интеграция и развитие на туризма.

Наградени бяха още: Община Казанлък, НСОРБ, медии, хотелиери, НПО-та и браншови организации. Всички те получиха награди в различни категории за принос в развитието на туризма.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Покрай грипната епидемия: Смърт на помориец стресна обществото
В МБАЛ-Поморие спазиха традицията за Бабинден
В Поморие започна обновяването на ключови улици
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.