Поморие
Община Поморие обжалва решение на МС за концесията на Източния плаж
TразмерT

На 14.09.2018-а Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие-изток”. Община Поморие закупи конкурсната документация с цел да участва в откритата процедура и да стане концесионер на поморийския плаж.

Вчера Община Поморие внесе жалба срещу Решение № 593 от 21.08.2018-а на Министерски съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия  за услуга за морски плаж „Поморие – изток“, и документацията за провеждане на процедурата.

Жалбата е адресирана до Комисията за защита на конкуренцията, Министерски съвет и Министерството на туризма.

Аргументите, с които Община Поморие обжалва Решението, са обусловени от правния интерес за: защита на общинската собственост, защита на обществения интерес, свързан с осигуряване на прозрачна  и равнопоставена процедура, която да осигури високо ниво на конкуренция и съответно адекватен приход в общинския бюджет, защита и задоволяване на местните потребности на населението посредством избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа.

Община Поморие счита, че следва да се съблюдава и защитава интереса, свързан с опазване на защитени обекти, каквито са пясъчните дюни и които в конкретния случай са в обем от 11 804 кв.м.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.