Несебър
Община Несебър проведе съвместна инициатива с Хабитат-България
TразмерT

Отдел „Екология“ към Община Несебър в партньорство с фондация “Habitat for humanity“ проведе мероприятие по облагородяване и освежаване на района около амфитеатъра в Стария град.

Дейностите, който се извършиха включват боядисване на пейките и подиума на амфитеатъра, озеленяване на района изграждане на алеи. В акцията на доброволни начала участваха общински служители, граждани и ученици от местното училище „Любен Каравелов“.

Община Несебър се включва за първи път в мероприятие на фондацията, чиято работа е свързана с прокарване на адекватна жилищна политики за градовете в световен мащаб.

В рамките на текущия проект, Ася Добруджалиева - мениджър проекти в Хабитат-България, проведе лекция, чиито теми засягаха глобалните и национални политики за устойчиво развитие на градската среда.

За състоялото се мероприятие фондацията дари средства за закупване на материали и консумативи, с които подсигури ремонтните дейностите в зоната около амфитеатъра и кетъринг за доброволците.

Инициативата на фондация „Habitat for humanity“ е част от проект, който се провежда в седем държави в Европа. Целта му е популяризиране и разширяване на правата за достъп до жилище.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.