Бургас
Община Бургас спечели дело срещу собствениците на терена за ГУМ
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас е спечелила дело срещу собствениците на терена за ГУМ. Това съобщи на пресконференция, на която бе обявен проектобюджетът за 2019-а юристът на общината Златина Георгиева. Мястото, по-известно като „Дупката“ или „Жабарника“, от години е една от язвите в центъра на града. Администрацията на Димитър Николов обаче в последните години води сериозни съдебни битки със собствениците на земята с цел тя да стане общинска.

„Всичко това ни поставя в една много по-добра позиция и дава сигурност на общината да обезщетим собствениците, както за стойността на земята, така и за вложените от тях средства. Това само показва, че сме били на прав път изначално при завеждане на делата, така че преговорите с тях ще продължат“, заяви Георгиева.

Проектът за ГУМ така и не беше реализиран и сега общината иска да превърне големия терен на пъпа на града в нещо красиво и полезно за бургазлии и то по тяхна воля.

„Благодарение на бургазлии получихме десетки предложения и идеи за това какво да се случи с това пространство. Това отново потвърждава нашето твърдение, че трябва да направим широко допитване сред гражданите с може би 6-7 варианта за това какво да се случи с тази територия. Предложението, което получи най-много гласове ще бъде изпълнено, като за това ще бъде възложен работен проект“, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Главният архитект на Бургас Веселина Илиева добави, че администрацията продължава да събира идеи и предложения и когато стане време ще бъдат поканени и представители на различни НПО-та за по-широко обсъждане.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Етажните паркинги изместиха идеята за буферните в Бургас
Бургазлийче проведе изпитите си след 7 клас в пловдивска болница
Авторът на новото лого на Автото получи своята награда
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.