Руен
Образованието – основен приоритет на Руен
TразмерT

Близо 26 милиона и половина лева е бюджетът на общината

 

Георги РУСИНОВ

 

Образованието е основният приоритет в Бюджет 2020 на Община Руен. Това коментира пред „Черноморски фар“ кметът Исмаил Осман. Общинският съвет прие бюджет от 26 460 327 лева, като повече от половината – 13 484 000 лева са за образование.

„Миналата година за образование парите бяха 11 958 000 лева. Тази година разликата е близо милион и половина повече. Основно разликата от 1 115 000 лева е за училищата. Тя е от увеличението на заплатите на учителите. Т.е. за един ученик единният разходен стандарт е увеличен и поради това идва разликата. За целодневните детски градини миналата година сме заделили 2 313 000 лева, тази са 2 800 000 лева. Големите училища имат пари за ремонти, но по-малките нямат достатъчно бюджет и ние като община помагаме и правим текущи ремонти“, заяви Осман.

Капиталовата програма на общината е близо 2 милиона лева и по думите на кмета няма да остане ощетено нито едно населено място.

„Това са ремонти на улици, общински сгради по населените места, чакълиране на места на банкети от четвъртокласна пътна мрежа. За абсолютно всички населени места са включени по една-две улици, или ремонт на общински сгради. Няма ощетени села“, добави той.

Осман коментира, че в ранна пролет очаква министър-председателят Бойко Борисов да спази обещанието си и така жизненоважният ремонт на пътя Айтос-Провадия да стартира.

„Министър-председателят пое ангажимент и не мисля, че няма да направи необходимото да го ремонтира. Тогава, когато дойде на място в Руен, той ми обясни, че сега е зима, но когато се оправи времето ще започнат ремонтите“, обясни кметът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Всички руенски села са включени в бюджета на общината
Селим Иса, лозар: Положението в сектора е трагично
Сигнализират РИОСВ-Бургас за миризма между две руенски села
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.