Созопол
Обновяват водопроводната мрежа на созополското село Зидарово
TразмерT

Старата и амортизирана вътрешна водопроводна мрежа на село Зидарово ще бъде изцяло реконструирана през следващите 2 години. Проектът за обновяване на водопреносната мрежа ще бъде реализиран на три етапа, заяви при представяне на Бюджета за 2019 година кметът на Община Созопол Панайот Рейзи и подчерта, че този обект е един от най- важните, които ще бъдат реализирани в Програмата му през този мандат. „Жителите на едно от най- големите села в общината ще се възползват от новата  водопроводна мрежа, която ще подобри качеството на водоподаваната вода, а след изграждането й, улиците на селото ще бъдат асфалтирани, за да завършим изцяло поетия към тях ангажимент“, заяви още кметът Рейзи.

В момента състоянието на водопроводната системата на Зидарово е такова, че води както до икономически загуби за Общината, така и до снижаване стандарта на живот на населението.

Обявена е вече  обществена поръчка с прогнозна стойност 4 730 933 лв. без ДДС. Посоченият срок на изпълнение е 26 месеца. Строителството е разделено на три етапа, като през всеки един от тях ще се ремонтират отделни участъци.

Целта на поръчката е да се подобри качеството на живот на жителите на село Зидарово, както и да се избегнат екологични проблеми. Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на селото, като това ще доведе до доставяне на вода до всички имоти, включени в регулацията на селото. Цели се и намаляване броя на авариите и от там – непрекъснатост на водоподаването към потребителите. Ще се осигури и надеждно противопожарно водоснабдяване чрез монтаж на нови сигурни водопроводи и нови пожарни хидранти, отговарящи на изискванията на нормативната уредба.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поднови се строителството на „Градина“
В Созопол коледната елха ще грейне утре
Премахват дигата на Централния плаж в старата част на Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.