Айтос
Обновяват сградата на читалището в Мъглен
TразмерT

Общината спечели проект за ремонт на читалищната сграда за близо 400 хил.лв

 

По повод юбилейни годишнини, на основание на Наредбата за символиката на Община Айтос, чл. 38, ал. 1 и ал. 3 и чл. 39, ал. 2, и чл. 32 от същата наредба и Заповед на кмета на Община Айтос Васил Едрев, тази година на 24 май три читалища на територията на община Айтос получиха почетната награда Плакет "Айтос" с Диплом за принос към културата, по повод юбилейните годишнини от създаването им.

Народно читалище "Пробуда-1929" с. Мъглен, със секретар Айлин Шукри и председател на читалищното настоятелство Зейджан Али, беше сред наградените от градоначалника по повод 90 години от създаването му. Празникът в Мъглен по повод юбилея беше планиран за друга важна дата в българския календар - Деня на народните будители.

При огромен интерес и многобройна публика читалищните и училищни състави на с. Мъглен и техните ръководители представиха един истински спектакъл на будителството. НЧ "Пробуда" и ОУ "Христо Ботев" бяха подготвили народни, мажоретни, детски и модерни танци, рецитали и театрални сценки. И всичко това - поднесено с много обич към родното село и историята на читалището. Секретарят на НЧ "Пробуда 1929" поздрави мъгленци и им благодари, че заедно продължават читалищните традиции през годините. Доайенът Стойка Връбчева разказа за работата си в читалището през 50-те години на ХХ в. А прекрасният мажоретен състав, какъвто и в Айтос нямаме, показа, че днес читалището в Мъглен не само продължава традициите отпреди девет десетилетия, но създава и нови.

Васил Едрев беше на празника в Мъглен, за да поднесе подарък за юбилея - озвучителна уредба. Но големият подарък на Община Айтос за Мъглен по повод кръглата годишнина беше една изключителна новина - за спечеления проект на стойност близо 400 хил. лв. за генерален ремонт на читалището в с. Мъглен. Покривът и цялата сграда се нуждаят от основен ремонт, затова проектът на Община Айтос идва точно навреме, искрено се зарадваха мъгленци.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Първи сняг в Айтоско
Феерия от цветове и танци на читалищния юбилей в Айтос
150 години от началото на Айтоското читалище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.