Поморие
Обновиха три жилищни сгради в Поморие по „Региони в растеж“
TразмерT

В Община Поморие се проведе заключителната пресконференция по Проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради, намиращи се в гр. Поморие – 1“, по Договор за БФП № BG16RFOP001-2.001-0140-C01, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев  приветства всички собственици на жилища и членове на сдруженията на етажна собственост на обновените жилищни сгради, както и изпълнителите на CМР дейностите, които присъстваха на събитието. Той изтъкна  обществената значимост на проекта, с реализацията на който устойчиво се повишава енергийната ефективност на трите многофамилни жилищни сгради, намиращи се в гр. Поморие на адреси: бул.П.Яворов № 50, кв.Свобода № 11 и ул. Добрич № 8.

Инж. Николай Бояджиев, ръководител на проекта, детайлно представи ключови моменти от успешното изпълнение на проекта, като акцентира върху параметрите, обхвата и ползите от изпълнение на дейностите. Общата  стойност на проекта е  809 759,69 лв. с ДДС ( 100 % БФП по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие). Осъществяването на мерките за енергийна ефективност осигурява рентабилна експлоатация на трите сгради и позволява устойчиво да продължи използването и поддържането им, като се подобрят значително условията на живот на собствениците на жилища.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.