Спорт
Нургюл Салимова стана носител на приза „Шанс за таланта 2019“
TразмерT

В навечерието на най-българския празник 24 май Фондация „Шанс за децата и природата на България“ отличи най-талантливите на страната ни. Церемонията по тържественото награждаване се състоя в Гранд хотел и СПА „Приморец“ в Бургас.

Най-големият млад талант на България в шахмата - Нургюл Салимова от 9 клас в СУ "Васил Левски" в Опака стана носителка на Големия приз - "Шанс за таланта 2019", Фондацията поема изцяло разходите на българската надежда за участието и в Европейското първенство по шах за жени, което ще се проведе през ноември 2019 в Монте Карло.

Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката, музиката и литературата - Константин Радостинов Башиков, 4 клас от Музиклано училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас за особени успехи в сферата на музиката, Ясен Пламенов Пенчев, 7 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания, в сферата на математиката, Виктор Ивайлов Кожухаров, 10 клас, МГ "Баба Тонка" в Русе за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на информатиката и информационните технологии, Стефани Веселинова Ангелова, 10 клас, Първа езикова гимназия в Варна за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на литературата и Денис Исметов Мустафов, 10 клас, ПГМЕТТ "Христо Ботев" в Шумен за иновативен проект в областта на науката и технологиите.

„В България има много таланти! С отпускането на индивидуални награди искаме да накараме младите таланти на България да се гордеят с постиженията си и да откроим успехите им в дадена област като победа заслужаваща специално внимание. Целта ни е да стимулираме не само работата върху таланта, но и неговата изява. Затова проектът "Награди, стипендии и отличия" вече девет години възнаграждава и стимулира не само талантливите, а и изявяващите се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги доказват в състезания с други“, сподели Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Наградени бяха още и финалистите от V-тия Национален литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, както и финалистите от V-та Областна олимпиада по информатика и информационни технолии. Двата престижни и етаблирани форума за изява са създадени и реализирани от Фондацията, откриваща и развиваща дарбите и способностите на българските деца.

Годишният празник на таланта премина с много детски усмивки, с бурни аплодисменти и препълнена зала, а магията на българската музика в изпълнение на фолклорна формация „Зеленика“ към центъра за млади таланти в Бургас звуча специално за всички гости.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поморие загуби гостуването си на Спартак (Плевен)
„Байер” Леверкузен честити празника на българите с лика на Бербатов
Преди 31 години Атанас Комшев донесе олимпийско злато
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.