Айтос
Новият кмет на айтоското село Чукарка положи клетва
TразмерT

25-годишният Октай Якуб, издигнат от ДПС, е новият кмет на с. Чукарка. Това показаха резултатите след оспорвания втори тур на частичните избори в селото, на 15 октомври.

Октай Якуб положи клетва да служи на жителите на Чукарка на 25 октомври, на редовното октомврийско заседание на Общинския съвет в Айтос. Той е най-младият измежду 16-те кметове и кметски наместници в община Айтос, брат е на общинския съветник от ДПС - Якуб Якуб.

До изборите разнасял зеленчуци в Слънчев бряг, а преди това - бил служител за разнос на безалкохолни напитки. Живее в Чукарка, завършил е Професионалната гимназия по селско стопанство „Златна нива" в Айтос.

Младият кмет е сгоден и има намерение до края на мандата да вдигне сватба. „Две години са, а имам много работа за вършене. В рамките на тези две години трябва всичко да направим, и сватбата, включително", смее се новият чукарски кмет

Якуб признава още, че няма управленски опит защото е твърде млад, но пък има амбицията и вече е решил какво ще направи за чукарци през оставащите до следващите местни избори. "Основният проблем на Чукарка е водата. Общината има проект, но имало някакви спънки. Чакаме да се вземе решение от Общинския съвет. Общинският кмет обеща, че ще ни съдейства проектът да се случи по-бързо. Надявам се, че в рамките на тези две години ще прекараме водата и в цялото село ще има вода", ентусиазиран е новият стопанин на Кметството в с. Чукарка. И се заканва, че за две години ще свърши работа колкото за цял мандат. Пожелаваме му успех, с обещанието да следим отблизо кметските му инициативи, решения и действия.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Петлите“ с премиера на айтоска сцена
Айтос събра благотворително 2863.77 лева - ще зарадва пенсионери в нужда предколедно
Калоян и Дилара на Световното по киокушин във Варна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.