Спорт
Новите отбори в областта искат да играят на изток
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Новосформираните футболни отбори в Бургаска област предпочитат да играят в „Б“ източна подгрупа, а не в западната. Именно това ще е и една от основните теми, които ще бъдат обсъдени в края на август, когато в Бургас ще се проведе работна среща между представители на тимове от региона, които са дали заявка, за участие през сезон 2019/2020. На нея ще присъства и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Николай Желев, шеф на Областния съвет на БФС-Бургас.

За да бъде запълнена бройката на запад ще бъдат поканени новите тимове на Каблешково, Просеник и Гюльовца. Освен тях покана ще получат и от „Сокол“ (Порой), които по принцип участват в източната подгрупа.

„Все пак на сила хубост не става и всеки един от поканените отбори сам ще си прецени къде да играе“, каза още Желев.

Като основна причина повечето отбори да предпочитат да играят на изток той посочи, че това се дължи на по-доброто състояние на терените, както и на по-малките разстояния при гостуванията.

Към момента на запад има само четири отбора. Това са „Манолич“, „Бяла река“ (Тополица), „Балкан 2009“ (Добра поляна) и „Алтай“ (Карагеоргиево). Ако и четирите клуба, които смятаме да поканим, се присъединят, групата ще бъде с 8 отбора и така тя ще придобие по-нормален вид.

В най-ниското ниво на българския футбол конкретно при Бургаска област са сформирани две подгрупи – източна и западна, които са създадени на териториален принцип. Най-образно казано, на изток играят тези тимове, които са по-близо до морето, а на запад – отборите от общините Айтос, Карнобат, Руен и Сунгурларе.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отборът на Поморие напусна Втора лига
Диян Петков: Доволен съм от представянето ни до момента
Руски волейболен гранд идва в Бургас за мач с Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.