Спорт
Новите надежди на бургаския бокс
TразмерT

Георги Стоев от Френската гимназия постига големи успехи само след 7 месеца тренировки 

Боксов клуб „Победа-Черноморец” преди дни се завърна с трима шампиони от първенство в Петрич и се класира на трето място в отборното класиране.

 „Щастливи сме от това, което постигат нашите възпитаници. Те доказват, че школата ни е една от най-добрите в страната. Те постигат успехи и дават категорична заявка, че един ден ще бъдат част от националния отбор.”- така Изпълнителният директор на Боксов клуб „Победа-Черноморец” Иван Попов коментира поредните победи на момчетата, които тренират бокс.

Преди дни в Петрич приключи второто отборно републиканско първенство за школници, в което нашият отбор спечели третото място. Бургаският клуб се завърна с два бронзови и един сребърен медал. Шампионите са Лъчезар Георгиев, категория  59 кг., Себайтин Илиев от известната фамилия Ломски - 68 кг. и Георги Стоев, кат. 76 кг.

„Георги Стоев е нашата голяма гордост. От 7 месеца е в залата, но вече от три състезания се завръща с медали, от първенствата в Сливен, Русе и сега от Петрич. Нямам спомен от историята на нашия боксов клуб друг толкова бързо развиващ се и талантлив боксьор.”- казва Иван Попов. Той е Изпълнителен директор на клуб „Победа-Черноморец” от самото му създаване, от 1999 година. Казва, че се гордее с постиженията на всеки един от възпитаниците си. А за целия клуб е истинска радост, че две години подред, през 2015 и 2016 година съответно  Илиян Димитров и европейският шампион за юноши  Иван Атанасов са наградени с престижната награда- „Спортист на годината”.

„Отдавна моето хоби го превърнах в професия. Но съм късметлия, че правя това, което ми доставя удоволствие. Въпреки, че в нашия спорт липсват големите пари, както във футбола или при свободните боеве. Ние сме спорт, който калява, изгражда, възпитава в  дисциплина, отговорност,  развиват се бързи рефлекси. Затова все повече момчета идват в залата.”- казва Иван Попов.

В клуб „Победа - Черноморец” бокс тренират  40 деца, от които 25 участват активно в състезания.  В залата вече има и момичета, които на ринга показват умения, майсторство и техника по-добра от тази на момчетата.

„От тук нататък ни предстоят много тренировки. Школниците влизат в нова възрастова група- юноши. Трябва да ги подготвим, за да могат да се доказват на много състезания, в това число и международни. Това е техният параден вход към националния отбор. Аз вярвам в нашите възпитаници и знам колко способни и добри са техните треньори.”

А треньорите в боксов клуб „Победа-Черноморец са все известни имена в българския бокс, оставили трайна диря в този спорт и изграждащи само шампиони. Цветан Попов- доайенът и почетният гражданин на Бургас  и медалистът от световни и европейски шампионати, както и участникът от Олимпиадата в Атланта-96 година Радослав Суслеков. Цветан Попов остава и с още нещо в историята на бокса, негови възпитаници са дядо, син и внук от известната фамилия Ломски, които стават шампиони.

След постигнатите успехи, момчетата от боксов клуб ”Победа-Черноморец” нямат време за почивка. Продължават с тренировките си всеки ден на ринга и така до следващите победи.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морска звезда спечели Мини шампионската лига
Тежки наказания след мелето на Нефтоxимик - Пирин
208-сантиметров национал подсилва Нефтоxимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.