Спорт
Нови медали за бургаски състезатели по бразилско джиу джицу
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Състезателите на клуба по бразилско джиу джицу GFTeam Burgas Тодор Желязков и Кауа Битенкурт се завърнаха с медали от Берлин. Те бяха част от представителния отбор на GFTeam Bulgaria на спортното събитие в германската столица. Там в рамките на един ден се състоя турнирът на IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation). Състезанието, което се е провело при изключителна конкуренция, е било в два стила: ГИ (с кимона) и НО-ГИ (без кимона, а по шорти).

Желязков е успял да завоюва две бронзови отличия, докато Битенкурт, който е бразилец и е помощник-треньор в GFTeamBurgas, спечели два сребърни и един бронзов медал. Двамата са се състезавали в категория „Адулт“, която е най-високото ниво в това състезание. Общият брой на медалите, които са успели да спечелят всички наши сънародници от GFTeam Bulgaria е, което им е отредило първото място в отборното класиране.

Тодор Желязков и Кауа Битенкурт (крайните вляво), заедно със своите съотборници от GFTeam Sofia, преди отпътуването за Берлин

„Състезанието беше силно, както винаги са били и всички останали такива на Световната федерация по бразилско джиу джицу. Всички се борихме здраво, не ни беше лесно, но продължаваме да се развиваме. В клуба ни има инструктори от Бразилия и ще тренираме с тях още по-мотивирани за предстоящото Европейско първенство в Лисабон. То ще бъде догодина от 20 до 26 януари. Това е най-мащабният форум в нашия спорт. Участие взимат над 3000 спортисти, виждал съм по 140 човека, които са били само в една категория. Това е убийствена конкуренция! По-малко ще приказваме, ще наблегнем повече на тренировките и съм убеден, че ще постигнем много добри резултати в Португалия “, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Тодор Желязков.

Той не пропусна да благодари на хората, които помагат този спорт да се развива в Бургас – Пламен Петров, Петко Янев и Константин Бачийски. Също така искам да изкажа благодарности и на моите спонсори „Harmony Suites, които ми помагат страшно много, допълни бургазлията.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Марадоната се присъедини към „Черноморец“
Баскетболният Черноморец приема утре Черно море
Нова Наредба предвижда справедливо финансиране на спортните събития в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.