Любопитно
Нов вид измама в социалната мрежа: дами „ловят“ шарани
TразмерT

 

Дарена КАМЕНА

Мъже на различна възраст изреваха от опити за сериозно изнудване през социалната мрежа. Дама, с неясна биография, но добре изглеждаща, им изпраща покана за приятелство. С тези, които приемат, завързва лек, приятен и неангажиращ разговор, като на малко по-късен етап обяснява, че не й се пише и моли за разговор. Така се преминава към разговор, а от там и към видеоразговор. Всичко приключва след не повече от петнадесет – двадесет минути.

На по-късен етап мъжът получава заплаха, че ако не преведе една доста голяма сума и то в евро на въпросната дама, в социалната мрежа до всички негови приятели и роднини ще бъде разпратена снимка, на която той или е гол, или пък прави неприлични действия.

„Бях втрещен когато ми бе показан монтаж, на който главата е моята, а тялото – не. Въпросната „чаровница“ ме заплаши, че ще я пусне да се върти в социалната мрежа и веднага скри снимката. Обясних й, че не ми пука и че няма да платя нито стотинка, но съм сигурен, че има хора, които биха се притеснили жестоко от подобен скалъпен компромат. Искам да предупредя всички – и мъже, и жени да внимават с хората, които им изпращат покани за приятелство, защото има и такива, които искат да го осребрят това приятелство по недостоен начин“, разказа потърпевш, пожелал по понятни причини анонимност. Мъжът е сигурен, че подобно изнудване би довело и до сериозни раздори в по-консервативни семейства.

В мрежата започнаха да се въртят предупреждения да не се приема приятелство от определен профил. Жената уж живее в Париж и се е затъжила за родната България. По регистрация е родена във Видин, но явно всичко е скалъпено, с цел „лов на шарани“.

Обект на изнудването са мъже на всякаква възраст, което доказва, че ако в повечето случаи ало-измамниците са от силния пол, то в социалната мрежа и жените не си поплюват в търсенето на пари по недостоен начин.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
54 години от Мальовишката трагедия
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.