Созопол
Нов скандал по морето! Строи се до плаж Алепу
TразмерT

Кадри от строежа се появиха в социалните мрежи

 

В социалните мрежи се появиха кадри на започнал строеж до самия морски бряг, след шофьорския плаж край Дюни и в непосредствена близост до защитената местност „Алепу”.

Природозащитници са подали сигнал до министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Бургас и кмета на Созопол. Проверка на NOVA показа, че на място се извършват строителни дейности, а ръководители на обекта твърдят, че са укрепителни. По данни от РИОСВ-Бургас върху терен около 20 декара ще започне строителство на ваканционно селище с две вилни постройки и съпътстваща инфраструктура. От институцията уверяват, че това става след като са преминати всички законови процедури. В момента се реализирал първият етап на инвестиционното намерение - укрепване на свлачище, което е постъпило в РИОСВ-Бургас през 2017 г. от фирмата - инвеститор заявиха че имат всички необходими документи.

„Става въпрос за два комплекса от курортни сгради са сезонно ползване-апартаментен тип, със заведения за обществено хранене, но тъй  като е регистрирано свлачище в района се предвижда като първи етап-укрепване на терена, след което  ще започне и основното строителство”, каза Детелина Иванова от РИОСВ-Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поднови се строителството на „Градина“
В Созопол коледната елха ще грейне утре
Премахват дигата на Централния плаж в старата част на Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.