Айтос
Нов общински проект може да реши проблема с улиците в айтоското село Мъглен
TразмерT

 

През януари много се писа и говори за кални улици в село Мъглен, а причината - спрените проекти за канализации в три от населени места в община Айтос, стигна чак до трибуната на Народното събрание и до Министъра на околната среда и водите. За да бъде потвърден вече отдавна известният факт - пари за довършване на канализации в малките села, поне засега, няма.

Общината направи възможното, с нов проект за основен ремонт на неподменяната от десетилетия ВиК-мрежа в Мъглен. Според кмета Васил Едрев проектът може реши проблема, като първо бъдат сменени водопроводните тръби, а след това - ремонтирани и улиците.

„Кандидатствахме с проект по мярка 7.2 на ДФ „Земеделие" за ремонт на ВиК-мрежата в селата Карагеоргиево и Мъглен, както и за водоснабдяването на село Чукарка от деревация „Камчия“. Проектът на Община Айтос е одобрен, очакваме покана да подпишем договора. За да можем да продължим процедурата за обявяване на обществена поръчка по ЗОП за изпълнението на проекта", коментира за общинското издание градоначалникът.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.