Несебър
Николай Димитров пред симпатизанти: Частно-корпоративни интереси няма да влязат в Несебър, докато съм кмет и съм жив
TразмерT

Липсва официална информация за задържането му

 

Силвия ШАТЪРОВА

Георги РУСИНОВ

 

След като информацията, че срещу независимият кандидат за кмет Николай Димитров е образувано досъдебно производство и може да бъде задържан за 72 часа излезе в   медиите  целият Несебър настръхна, той и част от кандидатите за общински съветници и кметове дадоха нарочна пресконференция, на която се събраха и симпатизанти. Тя се превърна в предизборен митинг.

„Очаквах това да се случи, но мислех, че ще е по-рано. Аз съм за закоността и държавността, но нека проверките да бъдат за всички, не да са целенасочени“, заяви той и продължи: “Проверете в листите за общински съветници кой е лихвар и той не е от Несебър, а иска да става съветник“, заяви Димитров.

Той е категоричен, че случващото се през последните дни е пряка намеса в изборите. „Не искам да се оправдавам през медиите, но е крайно неприятно детето ми да чува от съученици, че баща му ще бъде прибран“, каза той.

Димитров припомни, че и през 2011 като се е кандидатирал отново са го привиквали, неговият автомобил е бил обект на покушение, но сигналите са прекратявани.

Димитров допълни, че всичко му е на показ, а Несебър е малък град и  всички се знаят. „Имам къща от 360 квадрата, с 90 квадарта етаж, ставам кмет с от 7 до 8000 гласа, как си мислите че тези хора могат да бъдат купени“, каза още Димитров и бе категоричен, че: Частно-корпоративни интереси няма да влязат в Несебър докато съм кмет и съм жив“.

Пред репортер на „Черноморски фар“ допълни: „В Слънчев бряг има сива икономика, и корпоративни интереси, които искат да влязат в община Несебър“.

Дали ще повлияе върху изборния резултатат проверката и досъдебното производство той заяви, че който е решил за кого ще гласува, вече го е направил.

Пред симпатизантите всички срещу които могат да бъдат повдигнати обвинения заявиха, че може да и да ги няма за известно време, но това няма да попречи на хората да гласуват за тях.

„Ние участваме на изборите, но нищо че няма да сме тук няколко дни. Не сме бандити  и не сме пристъпници, ние работим за този град.

Информация за евентуално задържане все още нямат, а по думите на кмета всичко се върти из социалните мрежи.

„Имам имидж, който се гради с години. Не знам какво ще стане. Вярвам, че сме правова държава.

Пред „Черноморски фар“ съпругата му допълни, че се притеснява за неговото здравословно състояние.

Дори и да бъдат задържани за всички, срещу които е образувано досъдебно производство може да се гласува, кампанията им продължава.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Несебър празнуваха Бабиднен
Представители на Община Несебър участваха на работен семинар в Албания
Несебърски ученици вече творят в клуб по интереси
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.