Местни избори - 2019
Николай Димитров отчете постигнатите резултати и представи новите проекти пред жителите на Кошарица
TразмерT

Независимият кандидат за кмет Николай Димитров проведе третата  среща от своята предизборна кампания с жители на с. Кошарица в  залата на читалище "Светлина".  Той представи отчета си за изминалите четири години пред обществеността в селото. Николай Димитров не пропусна да информира подробно и жителите на Кошарица как точно се разпределят средствата от бюджета на общината. Той подчерта, че винаги инвестициите в обществената, социалната и туристическата инфраструктурата се реализират,  съгласувани с общинския съвет,  след сериоз­но проучване на нуждите на всяко селище и определяне на приоритетите за всяка дейност.

Сред вече осъществените проекти на местно ниво в Кошарица бяха споменати закритата автоспирка, паметникът на Христо Ботев, реконструкцията на игрището за футбол в малко поле с баскетболни кошове, изграждането на подпорна стена по ул. „23-ти септември“  за частично укрепване на пътно платно, разширението на водостоци по път село Кошарица – к.к. „Слънчев бряг”.

 „Преди дни направихме символична първа копка на първия етап от изграждането на велоалеята  с улично осветление – един дългоочакван обект за Кошарица.”, информира присъстващите Николай Димитров и допълни, че „преди около месец от Министерския съвет довършиха процедурата и преотредиха тази земя, която беше Държавен горски фонд, на общината. Благодарение на моите колеги от общинска администрация по най-бързия начин процедирахме документите,  разрешението за строеж и дадохме старт на обекта.”, заяви той. Първият етап на удобната и безопасна алея за велосипедисти и пешеходци свързва с.о. „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“. По трасето ще бъде изградено и улично осветление, за да се осигури оптимална видимост през тъмната част на денонощието. Първият етап от велоалеята е ситуиран от лявата част на пътното платно в посока към село Кошарица. Николай Димитров информира присъстващите, че и втората част от велоалеята, свързваща с.о. „Чолакова чешма“ и село Кошарица, също се процедира. „Считам, че до няколко месеца ще стигнем и до избор на изпълнител.”, изрази увереност той. Реализацията на  велоалеята неминуемо ще повиши  статутът на Кошарица, като съвременно и уредено селище.

Една от новите идеи за развитие на Кошарица, на която Николай Димитров обърна внимание, бе проектирането и изграждането на многофункционална обществена сграда. Кандидатът за кмет на Община Несебър  подробно говори и дома за възрастните в Кошарица, чието изпълнение за момента е спряно. Той информира, че има промени в Закона за социалните услуги, които влизат във сила от 1 януари 2020 година. Дотогава е забранено създаването на нови специализирани институции за предоставяне на социални услуги – домове за деца, лишени от родителски грижи, домове за пълнолетни, домове за възрастни хора. „Ето защо ние чакаме да влезе в сила промяната, за да може да заложим новите изисквания  в проекта за дома за възрастни хора в Кошарица и да започнем да го изграждаме със средства от бюджета на общината”., обясни Николай Димитров. Той информира, че се предвижда изграждането на пристройка за физкултурен салон и компютърен кабинет към училището в селото.

Независимият кандидат за кмет на Община Несебър запозна жителите на Кошарица и с новите идеи за съседните населени места. На финала на срещата той информира, че канализационна мрежа на Кошарица вече е свързана с канално-помпените станции, които отвеждат отпадните води към  пречиствателната станция в Равда. Николай Димитров се ангажира да съдейства пред ЕВН и НЕК да се увеличи мощността на ел. захранването към селото. Той благодари на хората за вниманието и прие да проучи предложения, дадени от жители на селото.

 

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.