Несебър
Несебър затвърждава отношенията си с македонския град Валданово
TразмерT

В светлината на новите политически тенденции към сближаване и приятелство с Македония, и приобщаване на Западните Балкани към Европа, Община Несебър сключи споразумение за сътрудничество с Община Валандово - Република Македония. Благодарение на  интензивните отношения, които местното дружество „Тодор Александров“ поддържа с хора и общественици от валандовския край,  бе осъществен контакт, чрез който се достигнаха договорености за развитие в областта на туризъм, култура, транспорт и др. Този акт на приятелство бе подклаждан от факта, че голяма част от съвременните жители на Несебър са потомци на бежанците, напуснали земите около Егейска Македония и Беломорска Тракия, след бунтове около Илинденско-Преображенското въстание.

Споразумението беше сключено в представителната зала на старото кметство на града, между кмета на Несебър Николай Димитров и кмета на Валандово - Перо Костадинов.

 До госта неотлъчно бе председателят на Македонското културно-благотворително братство „Тодор Александров“ в Несебър- г-н Иван Бабев, който използва възможността да подари свои трудове, обследващи  както драматичните политически събития, така и житейските съдби на  личности от времето на бежанската вълна от Беломорска Тракия и Македония.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.