Несебър
Несебър затвърди отношенията си с полския град Хожув
TразмерT

Делегация от Несебър посети полския град Хожув. Групата от България бе приета от кмета на Хожув - Анджей Котала, който запозна гостите с развитието на града. Обменени бяха опит и практики в областта на градското устройство, функциите на културните институции, тенденциите в туристическото търсене и предлагане.

Хожув е разположен в Силезия - една от най-богатите на полезни изкопаеми области на Европа. Резултат от контактите, които Несебър и полския град развиват, е нарасналият туристически интерес. По данни на статистиката около 70% от поляците, които ни посещават през лятото, идват именно от района на Силезия.

Делегацията от Несебър посети културния център „Батори“, чиято дейност повече от тридесет години привлича деца с певчески и художествени наклонности. Затова със специална покана за гостуване, в състава на делегацията бе ВИГ „Луминус“ с ръководител Живка Митова. Вокалната група участва в 23-я годишен концерт „И отново сме заедно“, организиран от градския културния център на Хожув. Изпълнението и певческият талант на несебърските деца бяха оценени много високо.

Несебър се стреми да представи своя туристически и културен облик в Полша, чрез участието си в туристически борси, организира фестивали и международни събития,стреми се да разширява темите на сътрудничество с полската страна.

Благодарение на контактите, които двата града поддържат, са осъществени множество инициативи в културната, туристическата и образователната сфери.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.