Несебър
Несебър ще си сътрудничи с древен грузински град
TразмерT

Кметът на Несебър Николай Димитров отправи покана за приятелство и сътрудничество към Гиорги Капанадзе - кмет на Мцхета.  Градът е древната столица на Грузия и има  статут на  обект на световното културно наследство.Това е възможност и повод за развитие на отношения на приятелство, обмяна на опит и практики в опазването на  древните паметници на архитектурата и историята, и е солидна основа за начало на полезни и взаимоизгодни отношения.

  Политиката, която  общинското ръководство през последните години  следва, е обърната  към   установяване  на сътрудничество с градове,  включени в листата с обекти на ЮНЕСКО, не само  поради високия престиж на статута, който споделяме. Нашите интереси са да развиваме  активни, ползотворни  и дълготрайни връзки, чрез обмяна на опит в  сферата на разкриване, съхранение и популяризация на културното наследство, което притежаваме.

  По време на своята визита г-н Капанадзе беше придружен от директора на център за културно наследство и туризъм на Мцхета- Реваз Мамулашвили и зам.-кмета по социалните въпроси – Марина Зурабашвили.

   Подписи върху меморандума за сътрудничество положиха кметът на Несебър- Николай Димитров и кметът на Мцхета - Гиорги Капамидзе.

 Събитието се състоя в емблематичната сграда на старото кметство. От  страна на домакините присъстваха още зам.-кметът Иван Гургов, директорът на „Музей старинен Несебър“ - Тодор Марваков и началникът на отдел "Несебър - световни наследство"- Златин Чаушев.

В края на посещението г-н Капамидзе   изрази неподправено възхищение от града и празничните събития на които бе гост, и отправи покана  за насрещна визита през октомври.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ученици в Слънчев бряг дискутираха на тема дрога
Изграждат безплатен интернет в най-посещаваните обекти на Несебър
В очакване на Коледа и Нова година Несебър празнично засия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.