Несебър
Несебър събра ръководителите на социални услуги
TразмерT

Преди няколко дни в Несебър се проведе поредната Национална работна среща на ръководителите на социални услуги. Събитието бе открито от кмета на Община Несебър,  Николай Димитров, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа.

 Приветствия към присъстващите отправи и г-н Георги Георгиев, председател на НАСО. Той поздрави  участниците и изказа благодарност към  домакините Община Несебър в лицето на нейния кмет, на представителя на НАСО в Несебър, г-жа Радостина Пирева и на изпълнителния директор на АСП, Румяна Петкова за дългогодишното и ползотворно партньорство на НАСО и АСП.

Румяна Петкова приветства присъстващите и в кратко изказване  подчерта, че партньорството между всички институции е основополагащо за ползотворната съвместната работа.

Срещата премина при огромен интерес и активност от страна на участниците. Под формата на диалог, и във формат „въпрос – отговор“,  страните обсъдиха актуалното състояние на социалната система в България и разясниха новите тенденции в развитието на социални услуги в общностите.  

Делегатите на срещата имаха възможност да посетят две от услугите, които община Несебър предоставя на гражданите си; „Центъра за обществена подкрепа“ и „Центъра за социална рехабилитация и интеграция“,.

Политиките, които общината реализира на своята територия са ярък пример за грижа към различните социални групи в рамките на общността, и участниците в конференцията можаха да се убедят на място в резултатите от добри практики, които общинските звена за социално подпомагане развиват и предоставят на гражданите на Несебър .

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ученици в Слънчев бряг дискутираха на тема дрога
Изграждат безплатен интернет в най-посещаваните обекти на Несебър
В очакване на Коледа и Нова година Несебър празнично засия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.