Спорт
Несебър домакинства на турнир по подводен риболов
TразмерT

За седма поредна година Несебър бе домакин на турнира по подводен риболов за Купа "Несебър". Тази година събитието бе петият кръг от веригата турнири за Купа „България“ 2019 на Българската федерация по подводни спортове. Домакин и организатор бе "Спортен клуб по подводен риболов Несебър" с любезното съдействие на Общината.

Турнирът бе открит от председателя на клуба Веселин Томов, който поздрави участниците и им пожела успех и богат улов. Главният съдия на турнира Нелко Йорданов от Шабла разясни зоната и припомни правилата за безопасност на състезателите и капитаните на лодките. Представители на Морска администрация и Гранична полиция помогнаха за обезопасяване на състезанието.

В надпреварата взеха участие 48 състезатели от 12 клуба. Силният вятър и мътната вода не изплашиха участниците. Те имаха възможност да изберат локация за лов в предварително обявената състезателна акватория. Домакините бяха осигурили нужните лодки за предвижване на състезателите и съдиите.

След изтичането на състезателното време участниците се завърнаха на брега с добър улов от платерини, кефал и нетипичните за акваторията ни и носещи повече състезателни точки морска врана и морска хиена.

Уловът бе претеглен на улица „Митрополитска“ в Стария Несебър. Това привлече много туристи и минувачи, които с интерес наблюдаваха церемонията.

След изчисляването на точките победители са състезателите на клуб "Марлин", Приморско:

1-во място Димитър Господинов -11 риби, 10 от които от вида морска врана, общ брой точки -12203;

2-ро място за Адриян Стоянов с 15 платерини и 10340 точки;

3-то място за Анастас Бъчваров с 12 риби, от които 5бр. морски врани и общо 9608 точки.

Най-голяма риба (морска врана) улови призьорът  в състезанието Димитър Господинов. Тя е с тегло 1,070 кг.

Първенците получиха купи и материални награди осигурени от домакините, а за всички участвали бе разиграна томбола с допълнителни награди и сувенири.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отборът на Поморие напусна Втора лига
Диян Петков: Доволен съм от представянето ни до момента
Руски волейболен гранд идва в Бургас за мач с Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.