Поморие
Немски и английски туристи ще заместят руснаците в Поморие за този сезон
TразмерT

 

Немски и английски туристи ще заместят отлива на руснаци в Поморие през това лято. Големите хотелски комплекси вече са си направили мениджмънта за това лято и са  договорили западноевропейските гости, така че да се компенсира по-малкият брой руски туристи.

„Спадът на руски туристи е видим по официални данни, но е видимо и нарастването на немци и англичани“, казва Красимир Железчев - директор на звеното по туризъм в Община Поморие.

В старата част на града основно е мястото за вътрешен туризъм и там записванията са в последния момент и на пряка договорка със собствениците на малки хотели и квартири за гости, като процентът гости зависи от прогнозата за времето. „Сезонът е стабилен от пет години насам, не очакваме фрапираща разлика“, казва още Красимир Железчев.

В Поморие разчитат и  новият  проект, който общината разработва, да привлече още туристи. За него „Черноморски фар“ вече писа и той включва Тракийска куполна гробница, Музея на Солта и възстановена нова вятърна мелница близо до него.

Визитката на града в туризма продължава да бъде плаж, море и балнеология 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пейка - голямо сърце допълва артистичния облик на Поморие
От днес площадът пред кметството в Горица носи името „Димитър Майски“
Поморие домакинства национално съвещание на директори
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.