Спорт
Нефтохимик се завръща в Бургас, сменят името на стадион Лазур
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Футболният „Нефтохимик“ се завръща в Бургас, след като до момента през сезона играеше домакинските си срещи в Созопол. Новината бе съобщена на пресконференция от представители на клуба, сред които и собственикът Павел Бошнаков.

Договорът за ползването на стадион „Лазур“ е за 5 години, като наемът, който е в размер на 300 000 лева без ДДС на година, ще бъде изплащан от новия спонсор на отбора – букмейкърът „Ефбет“. Поради тази причина спортното съоръжение ще носи името „Ефбет Арена“. Очаква се „Нафтата“ да заиграе отново у дома на 23 ноември, когато ще посрещне „Локомотив“ (София).

„Винаги съм желаел да играем домакинските си срещи в Бургас. Надявам се, че сега ще има повече фенове, което да подкрепят отбора на стадиона. Ще бъдат извършени няколко ремонтни дейности на спортното съоръжение за удобството на привържениците. Цената на билетите остава същата, няма да има промяна. През годините сме срещали трудности, но винаги сме се стараели да израстваме и да се развиваме. Лично за мен „Лазур“ си остава един от най-красивите стадиони в България, който има просто нужда от няколко козметични промени“, заяви пред медиите Павел Бошнаков.

Той допълни, че собственикът на стадиона Митко Събев е готов да помага на отбора и няма да създава каквито и да е било пречки. Надписите на градския съперник „Черноморец“, които са на „Лазур“ няма да бъдат премахвани, за да не се търси каквато и да е била конфронтация с „акулите“. Дори се обмисля идеята най-безопасният сектор на стадиона да бъде отреден за деца от школите на „Нефтохимик“ и „Черноморец“, които да посещават мачове безплатно.

„Искаме отново бургаският запалянко да се завърне на стадиона. Дълго време ни няма на футболната карта, затова според мен е дошъл моментът отново да покажем на цялата страна, че и ние сме футболен град“, каза още Бошнаков.

По негови думи предстоят и промени в ДЮШ на „шейховете“, които ще бъдат извършени след Нова година.

На пресконференцията присъства и Андрей Рунчев от УС на „Нефтохимик“, който заяви, че преговорите с „Ефбет“ са от няколко месеца и не са били никак лесни.

„Ще вложим усилия, за да подобрим и базата на отбора. В момента преговаряме и с други два солидни спонсора, които не са от Бургас. Преговорите са в напреднала фаза, като се надявам всичко да приключи успешно. Досега всички спонсори, с които сме провеждали разговори, ни казваха, че за да вложат средства в нашия клуб, ние трябва да играем в Бургас. Призовавам и бургаския бизнес да подаде ръка и да помогне на „Нефтохимик“, каза още Рунчев

Ръководството на тима е изключително доволно от моментното представяне на отбора. В момента „Нафтата“ се намира на шеста позиция в класирането на Втора лига. Целта пред тима е през този сезон да се затвърди в челните места на втория ни футболен ешелон, а догодина да се атакува промоция в Първа лига.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ДБГ алармира министъра за проблем със Спортното училище в Бургас
Марадоната се присъедини към „Черноморец“
Баскетболният Черноморец приема утре Черно море
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.